T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - İstiklal Ortaokulu

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Pano Çalışması Yapıldı

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz pano çalışması yaptılar. Projenin amacı, öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Pano çalışmasında öğrencilerimiz, dilimizin zenginliğini yansıtan atasözleri, deyimler, şiirler, özdeyişler, tekerlemeler, bilmeceler, maniler, ninniler, türküler, masallar, hikayeler, efsaneler, destanlar gibi çeşitli türlerden örnekler seçtiler. Seçtikleri örnekleri panolara yazarak, resimleyerek, süsleyerek ve açıklayarak sergilediler. Öğrencilerimiz, bu çalışma sayesinde hem dilimizin zenginliğini keşfettiler hem de yaratıcılıklarını ortaya koydular.  

Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizin pano çalışmalarına destek oldular. Öğrencilerimizin seçtikleri örnekleri doğru ve güzel bir şekilde yazmalarına, anlamalarına ve yorumlamalarına yardımcı oldular. Ayrıca öğrencilerimizin panolarını değerlendirerek, onlara geri bildirimde bulundular. Öğretmenlerimiz, bu çalışma sayesinde hem öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmelerine katkı sağladılar hem de onları dilimizin zenginliğine sahip çıkmaya teşvik ettiler.  

Okulumuzda yapılan pano çalışması, Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin bir parçası olarak devam edecek olan bir dizi etkinliğin ilkidir. Okulumuzda bu proje kapsamında ilerleyen günlerde farklı etkinlikler de düzenlenecektir. Bu etkinlikler, öğrencilerimizin dilimizin zenginliğini tanımalarını, sevmelerini, korumalarını ve geliştirmelerini amaçlamaktadır.  

Okulumuzda yapılan pano çalışmasının fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz.

 

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2024 - Güncelleme: 26.02.2024 14:02 - Görüntülenme: 82
  Beğen | 0  kişi beğendi