İSTANBUL / SULTANGAZİ - İstiklal Ortaokulu

Nis

Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitimlerine devam eden 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik haziran ayı içerisinde merkezî sınavlar yapılacağından bu sınıf düzeyindeki öğrencilerin sınav tarihleri bir hafta öne alınmıştır.

Şbt

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz pano çalışması yaptılar. Projenin amacı, öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Ara

Okulumuz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen 4006 - Bilim Fuarları Destekleme Programı’na başvurdu ve destek almaya hak kazandı. Bu program, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel araştırma ve geliştirmeye ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen bir programdır.

Ara

Okulumuz, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli’ne dahil oldu.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikatı tüm okul personeli ve öğrencilerimiz ile beraber gerçekleştirdik.